Cím:  3881 Sima, Fő út 6-7.
E-mail:  szerencsifurdo@szerencs.hu
Telefon:  06-47/777-074; 06-20/353-3590
    06-47/560-250; 06 20/430-3333

Hírek

Folytatódik a Simai Ifjúsági Tábor és Vendégház felújítása

Bővebben...Az 1979-ben megépült Simai Ifjúsági Tábor az elmúlt közel négy évtizedben tavasztól őszig várta a gyermekeket. Kezdetben a kiemelkedő teljesítményt elért diákokat jutalmazták a nyári táborozással. Városunk lakói közül bizonyára sokan emlékeznek a hegyvidékre, a zászlófelvonásokra, a szünidei kalandok helyszínére.

4 napraforgó a tábornak

A "napraforgós" Nemzeti Tanúsító Védjegy hazánkban az egyetlen, egységesen elismert, országos minőségbiztosítási rendszer, melynek alapvető célja a falusi szálláshelyek osztályba sorolása. A védjegy tanúsítja, hogy a szolgáltatások minősítése előre meghatározott, a FATOSZ kezelésében az általa létrehozott szakmai szempontrendszer alapján történik.
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) 4 napraforgós minősítésbe sorolta a Simai Ifjúsági Tábor és Vendégházat, amely a legmagasabb szakmai elvárásoknak felel meg. A napraforgós besorolásnak nemcsak a minősítési követelményrendszerben felsorolt berendezési tárgyak megléte, hanem azok minősége, igényes, egységes stílusa is meghatározó volt.


 

A felújítás tovább folytatódik

Bővebben...Sikeres pályázatot követően a Simai Ifjúsági Tábor és Vendégház felújítása tovább folytatódik. A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. által közmunkaprogram keretén belül gyártott térburkolók felhasználásával a létesítményt működtető Szerencsi Városüzemeltető Non-Profit Kft. saját dolgozóival végezi el a burkolást. A tábor területén parkolót alakítanak ki, amelynek alapozása megkezdődött, valamint a parkosítás folytatásaként a szegélykövek egy része már a helyére került.

Nyári táborozás Simán

Bővebben...A Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás által elnyert „Eséllyel a jövőbe” – Gyermekesély program a szerencsi kistérségben című TÁMOP-pályázat keretében szerveztek nyári programot július 13-a és 19-e között a Simai Ifjúsági Tábor és Vendégházban.
A kistérség hátrányos helyzetben élő fiataljait a nemrég felújított létesítménybe közös játékok, versenyek, filmvetítés, gyalogtúra, kézműves foglalkozás, kerékpáros ügyességi feladatok, tiszavasvári strandolás és prevenciós előadások várták. Az elmúlt időszakban már több száz gyermek és felnőtt vette igénybe a Simai Ifjúsági Tábor és Vendégház szolgáltatásait. (A cikk megjelent a Szerencsi hírek 2015. augusztus 14-ei számában.)

További képek a Galériában.